1
1

Független Hírek

Ma 2018. ápr. 20., péntek van

TRAFIK kereső, trafik nyitva tartás: itt vehet cigarettát! - Nemzeti Dohányboltok Magyarországon

TRAFIK kereső, trafik nyitva tartás: itt vehet cigarettát! - Nemzeti Dohányboltok Magyarországon. Összegyűjtöttük a trafikok, vagyis a dohányboltok címeit és nyitva tartását, hogy 2013. július 1. után is tudjon cigarettát vagy dohányt venni. A részletes trafik lista alapján könnyen megtalálhatja az önhöz legközelebb eső nemzeti dohányboltot.

A trafikok részletes listáját 2013. júliusában fogjuk közzétenni honlapunkon.

Hosszabb távon elképzelhetőnek tartaná a 9 százalékos személyijövedelemadó-kulcsot Orbán Viktor miniszterelnök, de hangsúlyozta, Magyarország még nem elég erős az szja-csökkentéshez. A kormányfő csütörtökön az InfoRádió Aréna című műsorának arról is beszélt, hogy be szeretnék vezetni a reklámadót, trafikügyben pedig arra számít, hogy néhány hónap múlva mindenki elismeri, jobb az új rendszer.

Orbán Viktor az interjúban ismét kiállt az alacsony, egykulcsos szja és a magasabb forgalmi adó mellett. A szerinte nem lehetetlen egy számjegyű szja-kulcs ügyében úgy fogalmazott: "ha lesz egy számjegyű személyi jövedelemadó Magyarországon, szerintem 9-es lesz, már ha azt egy óvatos, konzervatív kormány fogja bevezetni". Jelezte azonban, az ország még nem elég erős ahhoz, hogy a jövedelemadóját érzékelhetően csökkentse, "ehhez még erősödnünk kell".

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetése érdekében korábban ígért intézkedésekre kitérve elmondta: a zárolások már megtörténtek, és a kormány végrehajtja azt a lépést is, amely alapján az egyszeri kiadásokat az állami vagyon terhére teljesítik.

A szintén felvetett reklámadó ügyében a miniszterelnök megerősítette: be szeretnék vezetni a reklámadót, amit egyébként már korábban is terveztek. "A reklámadótól azért hátráltunk vissza többször is, mert attól féltünk, hogy ez a közeg (a média) majd ellenünk fordul, és akkor nem lesz korrekt velünk. Nem azt fogja eljuttatni az emberekhez, ami a valóság meg amit mondunk, és az ellenfélnek fog esetleg kedvezni. Esetleg megígérik nekik az ellenfeleink, hogy majd eltörlik a reklámadót, és akkor ők jobban fognak kinézni a tévében, mi meg rosszabbul" - fejtette ki.

Szerinte azonban eljött a pillanat, amikor a nagyon nagy profitot termelő médiumoknak is szerepet kell vállalniuk a közteherviselésben. Hozzátette, azt tartja igazságosnak, ha a kisebb rádiók és televíziók nem esnek a reklámadó hatálya alá. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár még egyeztet az ügyben a reklámszövetséggel, és "ha esetleg olyan érveket kapunk, amelyek bebizonyítják, hogy rossz úton jár a gondolkodásunk, akkor persze mindent újra lehet gondolni, de a szándékaink elég egyértelműek".

Trafikügyben úgy foglalt állást - hivatkozva az egészségügyi szempontokra -, hogy "összességében jó dolgot csináltunk, ez nem kérdés", és az új rendszer elindulását követő három hónap után mindenki el is fogja ismerni: ez egy jobban működő szisztéma, mint a korábbi.

"Miért is marakodunk itt most a politikában? Arról beszélünk, hogy lesz 5500 kisvállalkozás, és két embernek - egész nap dolgozva - koponyánként leeshet 150-200 ezer forint" - fogalmazott, megjegyezve, hogy lesznek ennél nagyobb súlyú, szintén vitát kiváltó ügyek. Példaként említette, hogy a közeljövőben 150-200 ezer hektárnyi állami földet hirdetnek meg bérlésre. Ott is több a jelentkező, mint amennyi a lehetőség - mutatott rá. Megjegyezte, hogy egyébként lesznek még más, piacokat átszervező lépései a kormánynak.

Trafik - NFM: a jogszabályok szerint történik a pályázati anyagok adatkezelése

Minden tekintetben a jogszabályok szerint történik a dohánytermék-kiskereskedelmi koncessziós pályázati anyagok adatkezelése - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel Varju László keddi kijelentéseire reagálva.

A független országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) elképzelhetőnek tartja, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nél, illetve az NFM-ben is megsemmisítik a trafikpályázatok adatait. Varju László közölte, értesüléseik szerint mindkét helyen "gőzerővel folyik" a számítógépek lecserélése.

Az NFM és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. "a leghatározottabban cáfolja" a Demokratikus Koalíció "minden elemében téves" értesüléseit - olvasható a közleményben.

A tárca hozzáfűzi, hogy sem a minisztériumban, sem pedig a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt.-nél nincs folyamatban a számítógépek lecserélése, sem a koncessziós pályázati eljárás bármely adatának megsemmisítése. A pályázati anyagokkal kapcsolatos adatkezelés mindenben a hatályos jogszabályok szerint történik.

A dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésére kiírt nyilvános koncessziós pályázat lebonyolítása a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvényben és a koncesszióról szóló törvényben foglaltak alapján, a törvényes eljárási rend betartásával, európai irányelveket követve, a törvényben foglalt célok maximális szem előtt tartásával történt meg - írja a fejlesztési minisztérium. (MTI)Legfrissebb hírek

joomla templates