1
1

Független Hírek

Ma 2018. ápr. 20., péntek van

Kisvállalkozói adó kalkulátor 2013 - Kisadó 2013 kalkulátor - Tételes adó 2013

Kisvállalkozói adó kalkulátor 2013 - Kisadó 2013 kalkulátor - Tételes adó 2013. Jelentős adóváltozások és adókedvezmények lépnek életbe 2013. január 1-től a kormány döntésének megfelelően. Mintegy 300 milliárd forinttal támogatja a kormány a kisvállalkozókat a kisvállalati adó és a kisadózók tételes adójának 2013-as bevezetésével. Az adóváltozások ezen felül pedig jelentősen hozzájárulhatnak majd a gazdaság kifehérítéséhez is.

A munkahelyvédelmi akcióterv 2013 legfontosabb intézkedése a kormányzat részéről annak érdekében, hogy Magyarországon megmaradjon a foglalkoztatás szintje - mondta Rogán Antal pénteken Tatán, a "Szomszédolás, Komárom-Esztergom megye" elnevezésű rendezvényen.

"A munkahelyvédelmi akcióterv felkészülés a Magyarország előtt álló 2013-as és 2014-es kihívásokra. Európában a pénzügyi és gazdasági válság súlyosbodik, a gazdaság teljesítménye csökkenő tendenciát mutat, a foglalkoztatottság növekedésének kétéves trendje megtört" - ismertette a Fidesz frakcióvezetője.

Hangsúlyozta ugyanakkor: Magyarország készen áll arra, hogy a nehezedő feltételek mellett is helyt tudjon állni a versenyben, illetve biztosítani tudja a foglalkoztatottság jelenlegi, növekvő szintjét, és garantálni tudja az ország pénzügyi, gazdasági stabilitását.

A politikus ismertette a már elfogadott munkahelyvédelmi akcióterv és a vállalkozók számára bevezetni tervezett könnyítések részleteit, hozzátéve: az adócsökkentések a Magyarországon működő vállalkozások több mint 90 százalékának életét könnyíthetik meg. Azonban ezeket az adózási formákat választani kell, ezért felvilágosító kampányt indul, hogy decemberig az érintettek döntést hozhassanak - jelezte.

A frakcióvezető megnyugtatónak nevezte, hogy a kormány döntésével lehetővé vált a következő évi költségvetésben az államadósság csökkentése és a munkahelyvédelmi akcióterv megvalósítása a jegybanki tranzakciós illeték nélkül.

A jegybanki tranzakciós illetékről szóló újságírói kérdésre Rogán Antal kijelentette: "én azok közé tartozom, akik ezt olyan dolognak tartják, amin érdemes gondolkodni hosszabb távon is. A jegybanki pénzügyi műveletek adóztatása a spekulációt adóztatja, azokat az embereket, akik adott esetben a forint ellen spekulálnak. (...) Megértem a kormányt, hogy enged a jegybanki tranzakciós illetékből, de ezen gondolkodni kell, ha a spekulációt ténylegesen és érdemben adóztatni szeretnénk".

A "Szomszédolás, Komárom-Esztergom megye" rendezvényen a házigazda megye látta vendégül Fejér és Győr-Moson-Sopron megye közéleti személyiségeit a Tatai Edzőtáborban. A rendezvény keretében állásbörzét szervezett a megyei munkaügyi központ.

Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott tájékoztatása szerint a börzén 600 álláshelyet kínáltak, és mintegy 400 esetben találkozott egymással a munkaadók és a munkavállalók elképzelése. (MTI)

Hogy melyik új adófajtát érdemes választania 2013-ban akár az EVA helyett, azt az alábbi linken található összehasonlító elemzésekből megtudhatja:

Kisvállalkozói adó kalkulátor 2013Legfrissebb hírek

joomla templates