1
1

Független Hírek

Ma 2018. ápr. 20., péntek van

Kisvállalati adó 2013 jelelentkezési határidő: 2012. december 20-ig kell jelentkezni a KIVA-ra

Kisvállalati adó 2013 NAV jelelentkezési határidő: 2012. december 20-ig kell jelentkezni a KIVA-ra, a pótjelentkezés pedig 2013. január 15-ig nyújtható be a kisvállalati adóra jelentkezendő cégeknek, közölte a NAV. A jelentkezéshez a NAV T203KV nyomtatványát kell beküldeni majd elektronikus, vagy postai úton.

A több adónemet (szociális hozzájárulási adó, szakképzési hozzájárulás, társasági adó) is kiváltó kivát a kkv-kra és a mikrovállalkozásokra formálták (a foglalkoztatottak száma legfeljebb 25 lehet, a mérlegfőösszeg és az éves árbevétel pedig 500 millió forint), és az evával szemben - amely csak kétéves működés után választható - gyakorlatilag nincs belépési korlátja, frissen alakult cégek is választhatják - ismertette a portál szerint Laki Gábor, az NGM főosztályvezetője.

Az adó alapja a vállalkozás pénzforgalmi szemléletű eredménye és személyi jellegű kifizetéseinek összege. Az első tételt az adott időszak pénzeszköz-változása jelenti néhány korrekcióval, vagyis a vállalkozásból kivont pénz növeli az adóalapot, míg a cégbe bevitt pénz csökkenti. Személyi jellegű kifizetéseken pedig a társadalombiztosítási törvényben (Tbj.) járulékalapot képező jövedelmeket kell érteni. Az adó kulcsa 16 százalék.

A kiva hatálya alá december elsejétől 20-áig lehet bejelentkezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), de a cégek január 15-éig meggondolhatják magukat, és visszavonhatják bejelentkezésüket. Az a cég, amelynek a társasági formája megváltozik, kiesik a kiva-körből; ez uniós előírások miatt került a szabályozásba.

Kisvállalati adó 2013 jelentkezés - T203KV nyomtatványLegfrissebb hírek

joomla templates