1
1

Független Hírek

Ma 2018. ápr. 20., péntek van

Adóbevallás program 2013 - Gyors adóbevallás nyomtatvány kitöltés 2013

Adóbevallás program 2013 - Gyors adóbevallás nyomtatvány kitöltés 2013. A NAV adóbevallás programjának segítségével gyorsabban ki lehet tölteni a 2013. május 21-ig beküldendő 1253 adóbevallás nyomtatványokat, mint az elmúlt években.

FONTOS! Az adóbevallás határideje 2013-ban május 21. éjfél.

2013-ban csaknem 300 ezren várhatják, hogy április 30-ig a postás házhoz hozza a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevallási ajánlatát.

Több mint 337 ezren bízták a NAV-ra bevallásuk elkészítését. A munkáltatói és kifizetői adatszolgáltatások és érvényes nyilatkozatok alapján végül csaknem 300 ezren feleltek meg a jogszabályban előírt feltételeknek. Hétezren – akik rendelkeznek ügyfélkapuval – elektronikusan, a többiek pedig tértivevényes levélben kapják majd meg április 30-ig a 1253E jelű egyszerűsített bevallást.

A bevallás kézhezvétele után mindenkinek össze kell majd hasonlítania a bevalláson szereplő adatokat az igazolásain szereplő adatokkal. Aki nem talál eltérést, annak további teendője nincs, hiszen – a korábbi évekkel ellentétben – vissza sem kell küldeni a bevallást a NAV-nak.

Amennyiben valaki eltérést vagy üres sorokat talál, akkor a bevallás adatait javíthatja, illetve ki kell egészítenie, és május 21-ig vissza kell küldenie.  A számításokat nem kell újra elvégezni, ezt megteszi a NAV, és ennek eredményéről június 20-ig értesíti.

Aki elfogadja a NAV ajánlatát, annak az adót május 21-ig kell befizetnie, ha visszajár neki adó, azt a NAV május 21-ét követő 30 napon belül utalja ki. Akinek a NAV bevallási ajánlatát kiegészítenie vagy javítania kell, annak az adót a javításról szóló levél kézhezvételétől számított 30 napon belül kell befizetnie, ha adó jár vissza neki, akkor azt a javítás utáni értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül kapja meg. (Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

Adóbevallás nyomtatvány 2013 letöltés

1253 nyomtatvány és további adóbevallás nyomtatványok letöltéséhez kattintson ide!
Legfrissebb hírek

joomla templates