1
1

Független Hírek

Ma 2018. ápr. 20., péntek van

Hévíz fürdő belépő árak 2013-2014 - Hévízi-tó gyógyfürdő belépőjegy árai és wellness akciók

Hévíz fürdő belépő árak 2013-2014 - Hévízi-tó gyógyfürdő belépőjegy árai és wellness akciók. Részletes összefoglalónkból kiderül, hogy mennyibe kerülnek a kedvezményes és a teljes árú belépőjegyek a hévízi tófürdőbe, wellness használattal és gyógytorna árakkal. Élvezze Ön is a csodálatos Hévízi gyógytó jótékony hatásait!

Tavaly Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló volt a legnépszerűbb város a belföldi és a külföldi turisták körében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatai alapján - közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt.

A közlemény szerint tavaly a vendégek 55,2 százalékát, több mint 4,5 millió embert, a vendégéjszakáknak pedig 57 százalékát, csaknem 12,4 millió éjszakát a tíz legnépszerűbb város kereskedelmi szálláshelyein regisztrálták. A lista élén szereplő húsz település az összes vendégéjszaka 67,1 százalékát adta. A kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszaka-száma alapján megállapított sorrendben 2011-hez képest újdonság, hogy Zalakaros a 9. helyről a 8. helyre került, valamint Győr bekerült a "toplista" 10. helyére.

A vendégéjszakák száma Győrben 25,8 százalékkal, Budapesten 10,6, Balatonfüreden 8,4 százalékkal, Siófokon 7,8, Hévízen 1,4, Sárváron 0,5 százalékkal nőtt 2011-hez viszonyítva. A kereskedelmi szálláshelyek belföldi vendégei körében Budapest, Hajdúszoboszló és Siófok, a külföldiek körében Budapest, Hévíz és Bük volt a legkedveltebb. (MTI)

Kínaiak ismerkednek zalai fürdőhelyekkel

Hévíz, Zalakaros, Lenti, Kehidakustány és Keszthely turisztikai kínálatával ismerkedik az a kínai delegáció, amelynek vezetője hétfőn Hévízen tartott sajtótájékoztatót meghívójával, a Zala Megyei Közgyűlés elnökével.

Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) a Jiangsu tartomány Vuhszi városából érkezett delegáció látogatásáról elmondta: a város, illetve turisztikai cégek vezetői a zalai közgyűlési vezetők és vállalkozók januári, kínai útját viszonozták. A küldöttség egy németországi turisztikai vásárról érkezett egy napra Hévízre, ahol négy gyógyfürdőhely és Keszthely kínálatáról, lehetőségeiről kaptak áttekintést.

A közgyűlés elnöke kiemelte: szeretnék elérni, hogy a nagy nyugat-európai turisztikai célpontok mellett a kínai turisták időt szakítsanak a zalai gyógyturizmus megismerésére is. S bár a Shanghajtól északra fekvő több milliós városban gyógyvíz is van, az erre épülő turizmus közel sem olyan fejlett, mint Magyarországon, de érdekli őket Keszthely mint lehetséges partnerváros is.

A delegációt vezető Fang Vei, Vuhszi alpolgármestere azt mondta: a 6,5 millió lakosú város lakosságszámát tekintve a kilencedik legnagyobb Kínában, a GDP alapján pedig az első 20-ban szerepel. Maga a város a tartományon belül a legnagyobb GDP-vel rendelkezik, elsősorban a rendkívül fejlett információtechnológiai iparnak köszönhetően, de szeretnék a jelenleg évente 50 millió vendéget fogadó város turizmusát is továbbfejleszteni.

Kifejtette, hogy zalai látogatásuk során leginkább a gyógyturisztikai tapasztalatokat, fejlesztési lehetőségeket kívánják megismerni, de oktatási, kulturális együttműködésre is törekszenek. (MTI)

Charterjáratok indulnak Moszkvából a Hévíz-Balaton repülőtérre

2013. április 14-én charter légijáratokat indít két utazási iroda Moszkvából Sármellékre, ahonnan Hévízre és környékére szállítják utazókat - jelentették be a Moszkvai Magyar Kulturális Központban tartott tájékoztatón.

A beharangozó sajtóértekezleten részt vett Papp Gábor, Hévíz polgármestere, aki történelmi pillanatnak nevezte az orosz charterjáratok indítását, amelyek heti egy alkalommal, vasárnaponként közlekednek majd Moszkvából és azokat az önkormányzat kezelésében lévő Hévíz-Balaton Airport fogadja.

Papp Gábor elmondta, hogy az áprilisban induló turisztikai program egy folyamat része. Polgármesterként első külföldi útja 2011 januárjában Moszkvába vezetett, ahol már akkor hasonló elképzelésekről tárgyalt. Várakozásaik szerint a moszkvai Vnukovo reptérről induló charterjáratokon nagy számban érkeznek majd orosz vendégek Hévízre és környékére.

A polgármester szerint a két utazási iroda: a Robinson Tours és az orosz Vedi Tour Group jól gondolta, hogy belevág ebbe az üzletbe. Szerinte az áprilisi indulás után ez a heti charterlánc akár rendszeres légi járattá is válhat. Mint mondta, az igények és a várakozások ezt mutatják.

Papp Gábor kijelentette: a Hévíz-Balaton Airportnak elemi érdeke, hogy minél több járatot fogadjon. Jelenlegi információik szerint azonban most a két utazási iroda és a Jakutyija szibériai légitársaság együttműködése keretében Sármellékre közlekedő charterjáratának indításáról szóló bejelentés állja meg a helyét.

A polgármester ezt azzal kapcsolatosan közölte, hogy március 2-án az 1000 út orosz utazási iroda hévízi képviselője bejelentette, április 14-én a Tatarstan légitársasággal együttműködve charterjáratokat indítanak Sármellékre.

A moszkvai tájékoztatón Hévíz polgármestere ezen charterjáratok indításának hírét nem erősítette meg. Mint mondta, nem volt egyeztetés és engedélyeztetési eljárás sem történt az önkormányzathoz tartozó, Hévíz közelében lévő repülőtérrel.

Jakócs György, a Robinson Tours vezérigazgatója bejelentette, hogy április közepétől októberig tervezik üzemeltetni a Moszkva-Sármellék charterjáratokat.

Irina Fegyina, az orosz Vedi Tour Group vezérigazgatója kijelentette: ellenzik a dömpingárakat. Cégük nem akarja önköltségi ár alatt értékesíteni a hévízi gyógyüdülési lehetőséget magába foglaló utakat. A gyakorlat ugyanis azt mutatja, hogy nem szabad a gyógyturizmus színvonalát lerontani az olcsósággal.

Olga Gyevjatkina, a moszkvai tájékoztatón beharangozott charterjáratokat üzemeltető Jakutyija légitársaság elnöke az MTI-nek elmondta: a 2003-ban alapított cégükben Jakutföld kormánya is részvényes. A társaság több mint 30, főként Boeing repülőgéppel rendelkezik, és 2012-ben kapta meg a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) engedélyét. (MTI)


Hévíz fürdő belépő árak

A hévízi gyógytó aktuális, részletes árait ide kattintva találhatja meg: HÉVÍZ BELÉPŐJEGY ÁRAK
Legfrissebb hírek

joomla templates