1
1

Független Hírek

Ma 2018. ápr. 20., péntek van

Pedagógus bérpótlék 2013: miért nem kapták meg a bérpótlékot a tanárok?

Pedagógus bérpótlék 2013: miért nem kapták meg a bérpótlékot a tanárok? A dombóvári Belvárosi Általános Iskola pedagógusai július óta nem kapták meg minőségi bérpótlékukat - közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) helyi képviselője pénteken az MTI-vel.

A tanárok a béreket utaló Integrált Önkormányzati Szolgáltató Szervezettől azt a választ kapták, hogy nincs pénz a minőségi bérpótlékra - mondta Somfalvi Eszter, hozzátéve, a pótlékot az iskola 57 pedagógusa és a dombóvári zeneiskola húsz tanára nem kapta meg, más iskolákban viszont kifizették a juttatást. A szakszervezeti képviselő azt is közölte, hogy amennyiben a differenciáltan adható, 10 ezertől 80 ezer forintig terjedő összeget év végéig nem kapják meg, jogi lépéseket tesznek.

Gulyásné Kovács Zita, a szolgáltató szervezet vezetője az MTI-nek elmondta: azért nem utalták a pótlékot, mert a szervezet nem kapott rá finanszírozást az önkormányzattól.

Az iskola igazgatója nem kívánt nyilatkozni, az MTI tudósítója kereste a város jegyzőjét is, aki pénteken telefonon nem volt elérhető.

Szabó Loránd (független) polgármester az MTI-nek azt mondta: a bérpótlékot a képviselő-testület Fidesz-frakciója által megszavazott költségvetés miatt nem fizethetik ki. "Mi csak azokhoz a számokhoz tudunk ragaszkodni, amit elfogadott a testület" - jegyezte meg.

Mint mondta, az intézmények adósságállománya meghaladja a 90 millió forintot. "A minőségi bérpótlék az adósságállománynak esett áldozatul, az iskola igazgatójának el kellett döntenie, a számlákat vagy a bérpótlékot fizetik ki" - tette hozzá.

Nagy Roland, a testület Fidesz-KDNP-frakció vezetője a polgármester által megfogalmazottakra úgy reagált: a polgármester terjesztette be a költségvetési rendeletet, a frakció pedig elfogadta az intézmények költségvetési javaslatát. Az intézmények költségvetéséből 10 százalék zárolva van, ha ezt feloldanánk, jutna pénz a minőségi bérpótlékra - mondta a frakcióvezető. (MTI)Legfrissebb hírek

joomla templates