1
1

Független Hírek

Ma 2018. ápr. 20., péntek van

Hetente lesz novembertől WAMP, fiatal művészeknek szánt Port.hu színpaddal

Hetente lesz novembertől WAMP, fiatal művészeknek szánt Port.hu színpaddal. A hazai dizájnkultúra legfontosabb fóruma, a WAMP novembertől karácsonyig hetente jelentkezik, ezen kívül állandó Port.hu színpaddal is bővül a vasárnaponta megrendezendő vásár - együttműködnek a Libri Médiával.

A WAMP nevet viselő vasárnapi művészpiaccal hat éve együttműködő programmagazin színpadán fiatal tehetségek mutatkozhatnak be - mondta a Libri Média portfólióját ismertető hétfői sajtótájékoztatón Matheidesz Réka, WAMP vezetője. Szerinte a WAMP a dizájnélet legjelentősebb fórumává nőtte ki magát.

A vezető elmondta, hogy a WAMP szakmai befektetőt talált Gerendai Károly üzletember, a Sziget Kft. ügyvezetője, tulajdonosa személyében, ami lehetővé teszi a márka "dinamikus fejlődését". Újdonságoként említette, hogy novembertől tematikusak lesznek a vásárok, olyan almárkákat szeretnének felépíteni, mint a gyerekeket célzó WAMP Mini, élelmiszeriparra koncentráló WAMP Spájz, az elmúlt évszázadok dizájnját bemutató WAMP Vintage vagy a képzőművészeti WAMP Art.

Zsoldos Dávid, a Libri Média vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a cég a Port.hu és a Fidelio Média egyesüléséből jött létre, a könyvkereskedelemmel, könyvkiadással is foglalkozó Libri-cégcsoport februárban vásárolta meg a programmagazint. A kulturális kiadványairól és a fidelio.hu zenei-színházi portálról ismert Fidelio nyáron került a cégcsoportba.

A cégcsoport a jövőben is a kulturális-szabadidős tartalmakra koncentrál a mozitól a klasszikus zenéig, a színházi eseményektől a könyvadatbázisokig.

A cég üzletágai közül a legfontosabb a port.hu - emelte ki a vezető, megemlítve, hogy a programmagazin a 3. legolvasottabb szerkesztett online tartalom a hazai piacon. Kitért arra is, hogy a lap öt kelet-európai országban is jelen van, ahol helyi nyelven szolgáltat programinformációkat.

Továbbra is kiadják a tízéves Fidelio magazint és az egyéves, családi programokat kínáló Bóbitát. Emellett a Libri Média készíti a Művészetek Palotája és a Magyar Állami Operaház magazinját. A cég számos különszámot is összeállít, tavaly 35 ilyen kiadvány készült - mondta el Zsoldos Dávid. Hozzátette: egyelőre csak androidos telefonokon elérhető a PORT TV alkalmazás, de remélhetőleg egy héten belül elkészül az iOS-verzió is; az alkalmazás révén mintegy 200 tévécsatorna műsorát lehet böngészni.

Schwarz Gábor, az internetes közvetítéseket kínáló Ustream nemzetközi üzletfejlesztési és kereskedelmi vezetője arról számolt be, hogy a Libri Médiával közös csatornát indítanak, ahol színházi előadásokat és koncerteket lehet majd látni. (MTI)Legfrissebb hírek

joomla templates